FISCALITATS – Declaracions trimestrals dels autònoms

Ja t’has donat d’alta com treballador autònom? t’hauràs trobat ja amb molts obstacles que hauras tingut que anar superant amb incertesa i por a no estar fent les coses bé. També se’t generaran algunes preocupacions relacionades amb els clients, a les obligacions per poder iniciar l’activitat, a com redactar adequadament una factura, sobre com estar ben posicionat a Google, per com has de fer per donar-te a conèixer dins del mercat, per com es dóna d’alta un treballador, per com crear una web des de zero, etc. 

Dons avui parlarem d’una de les primeres preocupacions que segur que se’t generen en els primers mesos d’activitat… les famosíssimes i inevitables DECLARACIONS TRIMESTRALS. Aquestes són aquelles declaracions tributàries aplicables a determinats impostos que cal presentar obligatòriament amb caràcter trimestral. En el cas dels treballadors autòmos s’han de destacar les següents:

  • Model 111: Declarem les retencions de l’IRPF practicades als nostres treballadors o als professionals/empresaris que contractem per la realització de determinats serveis (els quals ens fan factura amb retenció).
  • Model 115: Declarem les retencions de l’IRPF de les factures dels nostres lloguers de locals.
  • Model 130: Declarem els nostres ingressos i despeses, autoliquidant el pagament fraccionat de l’IRPF, és a dir, avancem diners a compte de la nostra futura declaració de la renda (per autònoms en estimació directe).
  • Model 131: Com el model 130, però per autònoms en estimació objectiva.
  • Model 303: Declarem la diferencia entre l’IVA repercutit i el suportat, estant obligats els autònoms que realitzen operacions subjectes a IVA (no l’han de presentar els que estiguin acollits al règim especial d’agricultura, ramaderia i pesca, ni tampoc els del règim de recàrrec d’equivalència o simplificat).
  • Model 349: Declarem les compravendes de béns i serveis amb empreses ubicades a un altre Estat de la UE.

Aquestes són les obligacions trimestrals més típiques i recurrents dels autònoms! No t’oblidis de complir amb les teves obligacions amb hisenda… perquè ells no s’oblidaran de sancionar-te adequadament!

Cesc Campor – Advocat col·legiat 1.017

ICAVICcampor.advocat@gmail.com – www.advoca2.com – 636745677

Deixa un comentari