CRIPTOIMPOSTOS – QUÈ SÓN?

És possible que hagis escoltat que les criptomonedes no estan regulades o que les seves característiques fan que les mateixes siguin incontrolables i, per tant, al marge de les lleis fiscals, com els pistolers del far west. Fins i tot, alguns podeu pensar que no és obligatori declarar la operativa amb criptomonedes o els beneficis obtinguts. 

Doncs sento ser jo el dimoni personificat, però les operacions amb criptomonedes estan totalment regulades per la legislació tributària general, ja sigui el seu ús com mitjà de pagament o simplement la compravenda o intercanvi d’aquest tipus de moneda digital. Fins i tot la creació d’aquest tipus de monedes, encara que sigui a nivell domèstic, generen obligacions fiscals en considerar-se una activitat econòmica.

Aleshores, els bitcoin, ada de cardano, Shiba Inu, Doge coin, etc., si que estan dins de la llei i si no compleixes amb les conseqüencies fiscals derivades de les teves operacions amb les mateixes, l’únic pistoler western que es troba al marge de les lleis ets tú. I precisament, les obligacions fiscals derivades de les operacions amb criptomonedes les anomenarem CRIPTOIMPOSTOS, terme derivat de la traducció de l’anglès “cryptocurrency tax”.

Cesc Campor – Advocat 1.017 ICAVIC

campor.advocat@gmail.com

Deixa un comentari